Piacra került az egyik első DDR5 memóriacsomag

GeIL Polaris RGB DDR5 RAM
GeIL Polaris RGB DDR5 RAM
Vágólapra másolva!
Rögtön díszkivilágítást is kapott, alaplap és processzor még nincs hozzá.
Vágólapra másolva!

Kereskedelmi forgalomba került a GeIL jóvoltából a világ egyik első DDR5 memóriacsomagja. A 32 GB összkapacitású, Polaris termékcsaládba tartozó kitben kettő darab 16 GB-os memóriamodul található, amelyek a szabvány által lehetővé tett abszolút minimum 4800 MHz frekvencián üzemelnek. Főként vastag pénztárcájú gamereket célzó kitről van szó, így a modulok persze díszkivilágítást is kaptak.

GeIL Polaris RGB DDR5 RAM Forrás: GeIL

A mindenkit érdeklő kérdésre rátérve a GeIL memóriacsomagjának ára 350 dollár az Amazonon, ami nettó 109 ezer forintot jelent, így hazánkban olyan 140 ezer forint körüli bruttó árra érdemes számítani a piacra kerülésekor. Ez mellbevágó összeg, kontextusként a 32 gigabájtos DDR4-3200 csomagok bruttó 45 ezer forint környékén kezdődnek, míg a gyárilag legalább 4 GHz-re tuningolt kitek 56 ezer forinttól kaphatóak.

A GeIL új memóriacsomagjával kompatibilis első alaplapok és processzorok várhatóan novemberben válnak hivatalossá, az első időkben csak tizenkettedig generációs Intel Core processzorral szerelt asztali számítógépekben lesz bevethető a DDR5.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!