Folyamatos a PlayStation 4 gyártásának leállítása

konzolvásárlás 2014 ps4 playstation 4
--FILE--A smuggled Sony PlayStation 4 (PS4) game console is for sale at a counter at a digital products mall in Shanghai, China, 29 May 2014. Sony plans to sell PlayStation 4 game consoles on China's mainland as early as December as it follows Microsoft, which is already selling its Xbox One in the domestic market after the ban on sales of gaming machines was lifted earlier this year. Sony will start examination and packaging of the PS4 console at a facility with an annual capacity of 200,000 units in the Pudong New Area in December, according to a filing on the official website of China (Shanghai) Pilot Free Trade Zone. Sony set up a joint venture with Shanghai-based Oriental Pearl Culture Development Co in May for its PlayStation game consoles.
Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy már csak egyetlen modell gördül le a gyártósorokról.
Vágólapra másolva!

Magától értetődő, hogy a cukorkaként fogyó új konzoljaik piacra kerülésével a gyártók lassan leállítják az előző generációs modellek gyártását: a Sony és a Microsoft már csak az új termékeik eladásában érdekeltek, a játékkiadóknak és a fejlesztőknek szintén csak az útjukban vannak a régi hardverek, a vevők pedig már nem kívánnak belőlük vásárolni.

A kép csak illusztráció Forrás: Imaginechina/Weng Lei

Elsőként a Microsoft lépett az ügyben, a vállalat már tavaly júliusban leállította az Xbox One X gyártását, és a jelek szerint ezzel nagyjából egyidőben a Sony is nyugdíjazhatta a rivális PlayStation 4 Prót. Az utóbbiból karácsony környékén kezdett hiány lenni a gyártó saját online boltjában, az akkor nyújtott tájékoztatás szerint már nem lesznek belőle újabb készletek.

Most a japán GAME Watch magazin jóvoltából kiderült, hogy az olcsóbb PlayStation 4 alapgép előállítását is alaposan visszavágta a Sony: a szigetország kereskedéseibe már csak az 500 GB-os, fekete modell érkezik belőle. Ez szigorúan véve nem jelenti azt, hogy teljesen leállt volna a többi modell gyártása, azonban a világ más részein sincs nagyobb szükség rájuk, mint Japánban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!