Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Képeken a Samsung tárgykereső kütyüje

samsung galaxy smarttag
Samsung Galaxy SmartTag
Vágólapra másolva!
Még januárban bemutatkozhat a Galaxy SmartTag.
Vágólapra másolva!

Idén az Apple és a Samsung is betörhet a rendszeresen elkallódó tárgyak megkeresésére kitalált kütyük piacára, a tajvani távközlési hatóság a napokban fotókat publikált az utóbbi termékéről. A Galaxy SmartTag névre hallgató kiegészítő CR2032 gombelemet használ a működéséhez, a beüzemelését követően csak hozzá kell erősíteni a kívánt tárgyhoz, mire az megkereshetővé válik egy okostelefonnal.

Samsung Galaxy SmartTag Forrás: NCC Taiwan

A kütyü szimpla Bluetooth adatkapcsolatot használ majd a működéshez, így a limitált hatótávolság némileg csökkentheti a hasznosságát, hacsak nem Bluetooth 5.1-et támogató mobillal lesz összeboronálva. Ettől függetlenül a céljára megfelelhet, olyan helyzetekre találták ki, mikor valaki például rendszeresen elrejti otthon a kulcscsomóját, jelentősen egyszerűbbé teheti a megkeresését.

A fotók szerint alapvetően 4×4 centis a lekerekített sarkokat kapott kütyü, amivel óriásinak nem mondható, de a példánál maradva a kulcscsomójukat a farmereik zsebeiben hordók számára néha kellemetlenséget okozhat.

Ha minden jól megy, akkor a Samsung Galaxy SmartTag még januárban hivatalossá válhat, a spekulációk szerint darabja olyan 15-20 euróba, azaz 5400-7200 forintba kerülhet majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről