Mától lesz bővíthető a PlayStation 5 háttértára

sony playstation 5 ps5 játékkonzol
Sony PlayStation 5
Vágólapra másolva!
Szerdán általánosan elérhetővé válik a szükséges szoftverfrissítés.
Vágólapra másolva!

Jó háromnegyed év várakozást követően 2021. szeptember 15-én megkapja az eddigi egyik legfontosabb frissítését a PlayStation 5 játékkonzol, a Sony végre bekapcsolja a beépített 825 GB-os háttértárának bővítésére használható M.2 SSD foglalatot. A konzolhoz ugyan a kezdetektől fogva csatlakoztathatóak USB-s külső háttértárak, ám ezekről csak előző generációs játékok futtathatóak.

Sony PlayStation 5 Forrás: Sony

A bővítés egyszerűségét tekintve a PlayStation 5 alulmarad az Xbox Series gépekkel szemben, egy bővítőkártya szimpla bedugása helyett a vevőknek megfelelő sebességű és kialakítású SSD-t kell vásárolniuk, majd le kell szedniük a konzol burkolatát a beépítéséhez. Nem kell megijedni az utóbbitól, percek alatt gyorsan és könnyen, speciális szerszámok nélkül elvégezhető a feladat, csak egy Philips #1 (PH1) fejű csavarhúzóra van szükség.

Jelen pillanatban három olyan SSD-ről van tudomásunk, amelyeket a gyártóik biztosan kompatibilisnek tartanak a PlayStation 5-tel, azonban a következő hetekben és hónapokban várhatóan jelentősen bővülni fog a biztonságosan megvehető termékek választéka. A tárhelybővítés nem lesz olcsó mulatság, a kívánt kapacitástól függően 40-350 ezer forint között széles spektrumon mozog a megfelelő meghajtók ára.

A konzolba minimum 250 GB, maximum 4 TB kapacitású SSD építhető be.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!