Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ingyenes előfizetéssel kísérletezik a Netflix

netflix laptop notebook
Netflix
Vágólapra másolva!
Elsőként Kenyában vált elérhetővé a mézesmadzagnak szánt ajánlat.
Vágólapra másolva!

Erősen szenvednek a prémium internetes médiaszolgálatások a fejlődő piacokra való betöréssel, a vásárlóerőhöz igazított árazás gyakran nem elég a sikerhez. Most a Netflix érdekes kísérletbe fogott Kenyában, androidos készülékekről ingyen elérhetővé vált az ingyenes változata.

Netflix Forrás: Netflix

A reklámokat nem mutogató, fizetési adatok megadását nem igénylő verziójának használata esetén limitált a kínálata, a Kenyában elérhető tartalmainak csupán egy szeletét tudják térítésmentesen nézni az érdeklődők. Emellett technikai megkötések is vannak, például nem tölthetőek le offline megtekintésre a filmek és a sorozatok, nem streamelhető tovább tévékre.

A kísérlet keretében a Netflix arra kíván fényt deríteni, hogy az ingyenes verziója által bevonzott felhasználók mekkora táborát lehet fizetős ügyféllé konvertálni. Ha minden jól megy, akkor a kísérletet a jövőben további országokra is kiterjesztheti a vállalat, de csak olyan erősen fejlődő piacok bevonására kell számítani, amelyeken a nagyközönség körében szinte ismeretlen a Netflix neve.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről