Itthon is a Samsung nyakára mászott a Xiaomi

A Xiaomi csúcstelefonja váratlanul az élre tört fotózásban.
Vágólapra másolva!
Nagyot zuhantak az Apple eladásai, óriásit erősödött a Nokia.
Vágólapra másolva!

Talán az egész év legnagyobb jelentőséggel bíró mobilipari hírei érkeztek a héten, a Xiaomi az idei második negyedévben világszerte és Európában is a legtöbb mobilt értékesített gyártóvá vált, a kínai vállalat mindkét esetben a Samsungtól vette át a stafétabotot.

A kép csak illusztráció Forrás: Xiaomi

A Xiaomi hazai képviselete mostanra magyar statisztikákkal is szolgált, a Canalys piackutató cég adataira hivatkozva itthon is óriási erősödésről számolt be. A tavalyi azonos időszakhoz képest az idei második negyedévben nem történt helycsere a TOP3 pozícióban, 33% piaci részesedéssel a Samsung adta el a legtöbb okostelefont, azonban éves összehasonlításban 48%-kal esett vissza az értékesítése.

Itthon is nagyot erősödött éves összehasonlításban a Xiaomi Forrás: Canalys

A második helyen maradt a Xiaomi, azonban 89%-kal növelte az eladásait, így 28% piaci részesedést tudott összeszedni, nagyon ott liheg már a Samsung nyakán. A harmadik legtöbb okostelefont eladott gyártó az Apple volt, azonban 36%-kal csökkentek az eladásai, így 18% piaci részt tudott felmutatni.

Valószínűleg kevesen gondolták volna, hogy minden száz itthon eladott okostelefonból tizennyolc iPhone volt.

A magyar eladási toplista negyedik helyén már volt változás, 137% növekedést felmutatva a Nokia (HMD Global) képes volt megszerezni a piac 3 százalékát. Viszont ehhez biztosan hozzájárult, hogy az ötödik helyre szorult, az okostelefonos piacról való kilépés utolsó fázisában lévő LG eladásai 70 százalékot zuhantak, bár a márka még így is képes volt összehozni 3% piaci részt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!