Két új hajtogatható telefonnal és egy új órával jelentkezett a Samsung

samsung
Vágólapra másolva!
Harmadik generációjához érkeztek a Samsung összehajtható okostelefonjai, amivel most már mondhatjuk, hogy a gyártó lassan tényleg mindenki számára elérhetővé teszi ezt a technológiát. Ráadásul ez még az árazásukra is igaz: igen, persze, nagyon drágák, azonban most már szinte annyiért megvehetőek, mint bármelyik másik abszolút csúcstelefon.
Vágólapra másolva!

Ráadásul az is egyértelműnek tűnik, hogy az eddigi legdrágább Note-sorozatot miért vezette ki a gyártó: az újonnan bejelentett Galaxy Fold3 5G tulajdonképpen ennek a helyére pályázik. Ez már az előlapján összecsukott állapotában is egy meglehetősen nagy, 6,2 hüvelykes AMOLED kijelzőt kapott, szétnyitva azonban megkapjuk a 7,6 hüvelykes képernyőt, amit mostantól az S Pen digitális toll segítségével is lehet kezelni.

Forrás: Samsung

Egyébként mindkét kijelző támogatja a 120Hz-es képfrissítést is, így tehát kinyitott és becsukott állapotban sem maraduk le semmiről.

Kinyitva a nagy képernyő számos különböző működési módot kínál, így "el lehet felezni" a különböző alkalmazásokat, és alul és felül is más jelenhet meg.

A Galaxy Z Flip3 5G ezzel szemben inkább azoknak szól, akik többre értékelik a stílust a praktikumnál, habár ez sem teljesen igaz, hiszen alapvetően nagyon praktikus lehet, hogy összehajtva egy nagyon kis kagylótelefont kapunk. A fedlapi kijelző mérete itt is megnövekedett így a relatíve kis mérete ellenére is már nagyon sok hasznos információ jelenhet meg rajta, ami különböző widgetekkel testre is szabható és hozzáigazíthatóa szintén most bejelentett Watch4 okosórához.

Forrás: Samsung

A Samsung itt kifejezetten nagy figyelmet fordított arra, hogy összehajtott állapotban is, pusztán az fedlapi képernyő használatával nagyon jó minőségű szelfiket tudjunk készíteni. A készülék egyébként egy 10 megapixeles előlapi kamerát kapott ami mellé hátulra két darab 12 megapixeles lencse jutott.

Az igazi nagy szám azonban nem is a Z Flip3, hanem a Z Fold3-nál jelentkezik, itt ugyanis a szelfikamerát már a kijelző mögé rejtették el, de emelett kapunk egy 10 megapixeles külső kamerát, valamint három darab 12 megapixeles hátlapi kamerát, így tehát összesen négy darab kameraegységgel gazdálkodhat a készülék.

Forrás: Samsung

Hardver tekintetében persze egyikre se lesz panasz: a Samsung legújabb Exynos processzoraira lehet számítani, a Z Fold3 esetében 12 gigabájt, a Z Flip 3 esetében pedig 8 gigabjárt memóriában. A Fold3-nál a belső tárhely lehet akár 512 gigabájt is, míg a Flip 3-nál "be kell érni" maximum 256 gigabájttal.

Érkezett új okosóra és fülhallgató is

A frissen bejelentett Galaxy Watch4 esetében az egyik nagy frissítés a BioActive névre keresztelt érzékelő megjelenése, ahol a cél az volt, hogy az érzékelő a kisebb mérete ellenére is pontosabban tudjon mérni, így van benne:

  • optikai pulzusmérő,
  • elektromos szívérzékelő,
  • és képes bioelektromos impedancia analízisre is.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy lehet mérni vérnyomást, véroxigén szintet és az óra figyelmeztethet a szívritmuszavarra is. Ezen kívül természetesen rendelkezésre áll a különböző sportokkal és fizikai tevékenységekkel kapcsolatos funkciók széles skálája, melyeket igyekszünk majd a tesztünkben felderíteni.

Forrás: Samsung

Az az új óra rendelkezik eSim támogatással, így akár telefon nélkül is teljes értékűen használhatók hívásokhoz, üzenetek küldéséhez és fogadásához.

Végül pedig bejelentette a Samsung a Galaxy Buds2 vezetéknélküli fülhallgatót is, ami egyrészt rendelkezik aktív zajszűréssel (ráadásul ez a zajszűrés már gépi tanulásos rendszerre épül), másrészt pedig az ígéretek szerint eddigi legkisebb és legkönnyebb fülhallgatója.

Árak és elérhetőségek

Ahogy a cikkünk elején kezdtük, az új telefonok drágák, de talán már nem annyira, ha például más gyártók legeslegfelső kategóriás készülékeihez viszonyítjuk.

Forrás: Samsung

A Galaxy Z Flip3 és Z Fold3 augusztus 11-től lesz előrendelhető, és augusztus 27-én kerülnek a boltokba a következő árakon:

  • Z Fold 3 256GB - 699 990 forint
  • Z Fold 3 512GB - 729 990 forint
  • Z Flip 3 128GB - 399 990 forint
  • Z Flip 3 256GB - 419 990 forint

A Galaxy Watch4 és Galaxy Watch4 Classic augusztus 11-től előrendelhető és 26-án kerül majd boltokba, az előrendeléshez pedig vezetéknélküli tripla töltő jár. Az árak így alakulnak:

  • Watch4 40mm BT - 99 990 forint
  • Watch4 40mm LTE - 119 990 forint
  • Watch4 44mm BT - 109 990 forint
  • Watch4 44mm LTE - 129 990 forint

Végül pedig az új Buds2 fülhallgató 54 990 forintba kerül majd.