Internet kell az otthoni Windows 11 telepítéséhez

számítógépezés internetezés asztali pc irodai munka home office távmunka
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Csak az üzleti és oktatási változatok installációja végezhető offline módon.
Vágólapra másolva!

Kikerülhetetlenné válik az internetkapcsolat és a Microsoft-fiók használata a Windows 11 otthoni használatra szánt változatának telepítésekor, erősítette meg az egyesek számára bosszantó pletykát a Microsoft. Az operációs rendszer professzionális és oktatási célokra szánt változatait ez nem érinti, azok esetében a telepítő továbbra is lehetőséget fog kínálni az offline felhasználói fiók létrehozására.

A kép csak illusztráció Forrás: Malte Luk / Pexels

A vállalat szerint az otthoni Windows 11 installációja netkapcsolat és Microsoft-fiók nélkül nem lesz befejezhető, nem lehet majd például a számítógép netkapcsolatának átmeneti megszakításával trükközni. Viszont ha egyszer megtörtént a Windows 11 beállítása az online fiókkal, akkor a számítógépezők képesek lesznek létrehozni maguknak egy offline felhasználói fiókot, majd abba átlépve törölhetik a rájuk kényszerített online fiókot.

A lépés hátterében minden bizonnyal az operációs rendszerhez csatolt szolgáltatások erőltetése áll, ilyen például az eszközök közti adatszinkronizálás, a OneDrive felhőszolgáltatás, a testre szabottabb hírek megjelenítése, vagy épp az Office-fájlok megjelenítése a Start menüben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!