Clippy visszahozásával fenyegetőzik a Microsoft

microsoft clippy
Microsoft CEO Bill Gates (C) presents a T-shirt as a retirement gift to "Clippy" (R), a person dressed as the Microsoft Office Assistant, as Amazon.com CEO Jeff Bezos (L) looks on at the Office XP launch, 31 May, 2001, in New York. The Office Assistant is no longer a regular feature in the new suite of programs offered in Office XP. AFP PHOTO/Stan HONDA
Vágólapra másolva!
Hamarosan kiderül, hogy tartja-e magát a szavához.
Vágólapra másolva!

Hosszas története során számos problémás terméket és kétséges fontosságú innovációt mutatott be a Microsoft, mind közül az egyik legemlékezetesebbnek a mai fiatalok számára talán ismeretlen Clippy bizonyult. A hivatalosan Clippit névre keresztelt asszisztens az Office 97-2003 között volt megtalálható az irodai csomagjában, bár az Office XP-től kezdve alapértelmezetten kikapcsolta a cég, miután közutálatnak örvendett a súgó gyorsabb elérésére kitalált, animált karakter.

Jeff Bezos, Bill Gates és Clippy a 2001-es évjáratú Office XP rajtján Forrás: AFP/Stan Honda

Egyes nagy művészekéhez hasonlóan az ütődött és hasznavehetetlen Clippy munkásságát is csak a halála után sikerült elismernie a nagyközönségnek, az elmúlt húsz évben kultklasszikussá vált, egy letűnt korszak jellegzetes jelképe lett.

Hamarosan viszont visszatérhet: a Microsoft azt ígérte, hogy ha kap legalább húszezer kedvelést egy twitteres bejegyzése, akkor lecseréli az Office 365 irodai csomagjában a gemkapocs emojit egy clippys gemkapocsra.

Hírünk írásakor már meghaladta a 133 ezret a kedvelések száma, így hamarosan kiderül, hogy állja-e a szavát a Microsoft.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!