Képszerkesztéssel újított a OneDrive

microsoft onedrive felhőtárhely
Microsoft OneDrive
Vágólapra másolva!
Az androidos appban és a böngészős felületen debütált az újdonság.
Vágólapra másolva!

Csendben régóta várt fejlesztéseket kapott a Microsoft ingyen is használható felhőtárhelye, a OneDrive androidos mobilappja és böngészős felülete már lehetőséget biztosít a mentett képek szerkesztésére is. A vállalat természetesen az Apple mobileszközeire is el fogja hozni az év későbbi részében az újításokat, plusz egyelőre csak a fogyasztói felhasználói fiókokban kapcsolta be azokat.

Microsoft OneDrive Forrás: Microsoft

Sejthetően nem kell valamiféle mobilos Photoshopra gondolni, a OneDrive képszerkesztési funkcióit a tükrözés, a forgatás, a szabadkézi képnyírás, az előre meghatározott képarányhoz való nyírás, továbbá a fényerő, az expozíció, a kontraszt, a kiemelések, az árnyékok, a telítettség, a színhőmérséklet és a tónus állítása jelenti. Ezek nagyjából lefedik a tipikus igényeket, bár egyesek valószínűleg hiányolni fogják az előre beállított filtereket, a képélesítést, továbbá a vörös szemek eltávolítását.

További újdonság az alkalmazásban, hogy mobilról közvetlenül átküldhetővé váltak Chromecastokra a fotók és a videók, így könnyen megjeleníthetőek a tévéken.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!