Elvileg frissülhetnek az új Wear OS-re a piacon lévő okosórák

Fossil okosóra
Vágólapra másolva!
A Qualcomm és a Google tájékoztatói ugyanakkor messze nem garantálják, hogy jönnek is a frissítések.
Vágólapra másolva!

Régóta várt és igen jelentős frissítést kap hamarosan a Wear OS, a Google okosórás rendszere, amelynek a fejlesztésébe a Samsung is besegít. Az új Galaxy Watch okosórákon már ez a rendszer fut majd, de mi a helyzet a piacon lévő Wear OS-alapú órákkal? Vajon frissülhetnek az új rendszerre?

A Qualcomm nemrég egy közleményt juttatott el az XDA számára, amelyben megerősítik, hogy a frissítések elméletben lehetségesek. Egészen pontosan a Snapdragon Wear 3100 és Snapdragon Wear 4100, 4100+ chippel rendelkező okosórákon képesek támogatni a Wear OS 3.0-t, fogalmaz a Qualcomm.

Fossil okosóra Forrás: fossil

Ez elméletben azt jelenti, hogy számos okosóra frissülhetne az új Wear OS-re, feltéve, hogy ezt a gyártók is akarják. Végül aztán a Google egyik szóvivője is kiadott egy közleményt a témában. A Google számára a felhasználói élmény az elsődleges, jelenleg egyetlen okosórával kapcsolatban sem erősítették meg, hogy frissíthető lesz-e. Sok technikai követelménye van annak, hogy mindent megfelelő mértékben optimalizáljanak – mindebből viszont nem sok minden derül ki.

Emiatt összesen annyit tudni, hogy a frissítés elvileg lehetséges, de garancia nincs rá, hogy bármelyik gyártó él majd a lehetőséggel, és egyáltalán, mik a követelmények. Mivel azonban igen sok Wear OS-alapú óra van már a piacon, a gyártók remélhetőleg felismerik, hogy a vásárlóik nem hónapokra, hanem inkább évekre vették az órájukat, és nem szeretnék, ha hamar elavulva a viselhető eszközük.