Nagy vitát gerjesztettek a mariós virágkaspók

walsall mario
Sokakat a Mario-játékok csöveire emlékeztetnek Walsall óriási virágkaspói
Vágólapra másolva!
Mindenképp sikerült színt vinnie a városközpontjába egy brit településnek.
Vágólapra másolva!

Nem aratott osztatlan sikert a tíz évvel ezelőtti népszámlálás szerint közel 68 ezer fős lakosságú Walsall város önkormányzatának legújabb ötlete, a Birmingham közelében lévő település tizenöt óriási méretű, élénkzöld virágkaspót telepített a városközpontjába.

A Birmingham Mail hírportál nem reprezentatív felmérése alapján a szokatlan objektumok a járókelők jókora részét a Mario-játékokban lévő csövekre emlékeztetik. Adrian Andrew önkormányzati képviselő szerint a kaspók több célt is szolgálnak: mentális jólét és biztonság érzetét hivatottak kelteni, közösségi tereket teremtenek, továbbá növelik a városközpontban lévő vegetáció mennyiségét.

A mariós virágkaspók sajnos nem mindenkit tudtak felvidítani. „Hitvány színük van, szembántóan rikítóak, csak fecsérelték rájuk az adófizetők pénzét" – kommentálta a látványosságokat Joanna Parrish helyi lakos. A közeli szupermarketben dolgozó Sue Morrisson enyhén jobb véleménnyel volt róluk, neki sem tetszenek a „lepusztult" és „fáradt" jelzőkkel illetett Walsallban, de állítása szerint egy modernebb és üdébb településen szódával talán elmennének.

A kaspók anyagi vonzata kapcsán Adrian Andrew elmondta, hogy az állami Accelerated Towns Funding pályázaton elnyert támogatásból valósult meg a fejlesztés, a konkrét költségükről nem beszélt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!