Nyugdíjba vonult az Oculus Rift S

oculus rift s vr headset
Oculus Rift S
Vágólapra másolva!
Lassan véget ér a csak számítógéppel használható VR-headsetek kora.
Vágólapra másolva!

Csendben újabb korszak zárult le a virtuális valóságos headsetek piacán, a Facebook megerősítette az Oculus Rift S nyugdíjazását, a headset már csak a raktári készletek erejéig kapható. A mostani lépéssel néhány kis halat leszámítva a HTC maradt az egyetlen szereplő a piacon, amely kínál még kizárólag számítógéppel használható VR-headsetet.

Oculus Rift S Forrás: Oculus

Ettől függetlenül a Facebook nem tett le a számítógépes ügyfelek (tipikusan játékosok) kiszolgálásáról, hiszen a tavaly októberben bemutatott, 299 dollárnál kezdődő Oculus Quest 2 minden további nélkül használható PC-re kötve, csak épp emellett önmagában is működőképes. Valójában bő 24% részesedéssel a Quest 2 máris a legnépszerűbb headset a Steamet használó gamerek körében, míg a boltok polcairól éppen kikopó Oculus Rift S közel 21% résszel a második helyet tartja a toplistán.

Természetesen a nyugdíjazás ellenére az Oculus Rift S terméktámogatása nem mostanában fog megszűnni, a headsettel rendelkezők előreláthatóan nagyon sokáig élvezhetik még a játékokat és egyéb VR-tartalmakat a kütyüvel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!