Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kevesebb pénz maradhat a youtuberek zsebében

youtube laptop notebook
Vágólapra másolva!
Az USA-n kívül élő videósok bevételét csökkentheti a plusz adózás.
Vágólapra másolva!

Kellemetlen tájékoztatást kezdett kiküldeni az Egyesült Államokon kívül élő, monetizált csatornával rendelkező videósok számára a YouTube, amely szerint 2021. júniustól kezdve kénytelen lesz plusz adót vonni tőlük. Ez ideális esetben csak a bevételük azon részét érinti, amely az USA-ban lévő nézőiktől származik, legyen szó a reklámmegtekintések után járó összegekről, a YouTube Premiumon keresztül érkező jutalékról, vagy éppen megosztón borravalóként kapott pénzről.

A kép csak illusztráció Forrás: Pixabay / Pexels

A tájékoztatás szerint amennyiben a youtuberek még nem tisztázták az AdSense-ben az adózási információikat, akkor május 31-ig mindenképp tegyék meg, erre szükség van az esetükben szükséges adókulcs megállapításához. Amennyiben ezt elmulasztják, akkor a cég kénytelen lesz a teljes nemzetközi bevételükből 24% adót levonni.

Az információk sikeres leadása esetén két lehetőség van, a youtuber országától függően 15% vagy 30% lesz az adókulcs, azonban ez a sarc kizárólag az Egyesült Államokból származó bevételükből jön majd le, nem pedig a globálisból.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről