Baj van a Windows 10 márciusi frissítésével

SHE - Én kérek elnézést, de NEM szeretek home office-ban dolgozni
Vágólapra másolva!
Egyesek a nyomtatás gombra kattintva Kék Halál képernyőt kapnak.
Vágólapra másolva!

Felhasználói visszajelzések alapján úgy tűnik, hogy nem sikerültek tökéletesre a Microsoft 2021. márciusi hibajavításai, a Windows 10 legutolsó három főverzióját használók Kék Halál képernyőkről kezdtek panaszkodni a telepítése után. A probléma akkor jön elő, mikor rákattintanak a nyomtatás gombra, a printelés megkezdése helyett bejön az említett hibaképernyő, miszerint valami gond van a „win32kfull.sys" rendszerállománnyal.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

A panaszokra az elsők között felfigyelt Günter Born szerint egyes felhasználóknál a nyomtatójuk meghajtóprogramjának naprakész verzióra frissítése megoldotta a problémát, így a hiba tapasztalása esetén elsőként ezzel érdemes próbálkozni. Ha ez nem hozza meg a kívánt eredményt, akkor a Windows verziójától függően a KB5000802 vagy a KB5000808 jelzésű patch eltávolításával átmenetileg orvosolható a gond, cserébe viszont újból sebezhetővé válik a számítógép.

Hírünk írásáig a Microsoft nem kommentálta a panaszokat, és az említett frissítések ismert hibái közt sem szerepel a nyomtatáskor esetlegesen jelentkező Kék Halál képernyő.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!