Régi fotókat varázsol újjá a mesterséges intelligenciát használó alkalmazás

Régi fotókat varázsol újjá a mesterséges intelligenciát használó alkalmazás
Vágólapra másolva!
Hirtelen szinte a semmiből vált nagyon népszerűvé egy új internetes szolgáltatás, melynek neve Deep Nostalgia, és ennek megfelelően alapvetően arra képes, hogy meglévő fotókat animáljon, mintha az azon lévő arcok mozognának, akár mosolyognának.
Vágólapra másolva!

A szolgáltatást kifejezetten azért készítették, hogy a felhasználók régi családi fotóikat, esetleg elvesztett hozzátartozókról készült képeket feltöltsenek, és az ő arcuk látható legyen egy kicsit mozgás közben.

Ehhez a vállalkozás természetesen egy mesterséges intelligenciára, gépi tanulásra épülő rendszert használ. A végeredmény egyébként nem jelentősen különbözik például az iPhone-okon elérhető Élő Fotók lehetőségtől, habár ez utóbbinak az a célja, hogy kiválaszthassuk végül a legjobb fotót, míg a régi fényképek animálása egészen másra jó.

A készítők ígérete szerint bármilyen fényképezővel készült, bármilyen régi fényképpen működik a Deep Nostalgia szolgáltatása, amíg azokat viszonylag jó minőségben be tudjuk szkennelni a rendszer számára. A kép feltöltése után a rendszer kiválasztja, hogy az előre rögzített animációk közül melyik működik a legjobb az adott fotóval, és utána ezt alkalmazza rá, a végeredményt pedig ezt követően lehet megtekinteni.

A szolgáltatás használható regisztráció nélkül is, ilyenkor azonban a feltöltött képet biztonsági okokból a megtekintés után törli a rendszer. A fejlesztők arról is biztosítottak mindenkit, hogy ha regisztráltunk, akkor a képek megmaradnak, viszont azokat nem osztják meg semmilyen külső partnerrel vagy más szolgáltatással.

A Deep Nostalgia jelenleg még csak az arcokat tud animálni, így tehát kifejezetten arcképeket érdemes feltölteni. Ezen kívül, mint jelenleg nagyjából minden hasonló, gépi tanulásos algoritmusokra építkező rendszer esetében, a végeredmény azért itt sem lesz teljesen természetesen, sőt, bizonyos szempontokból elég fura, természetellenesnek tűnő dolgok jöhetnek ki belőle.

Továbbá nyilvánvaló, hogy ezzel is elkezdett szórakozni az internet népe, így valaki például történelmi alakok szobairól készített fotókat kezdett feltölteni. Ahogy az fentebb látható például Nagy Sándor király esetében, meglehetősen bizarrr, ahogy egy szemgolyó nélküli, szoborszerű arc mozogni kezd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!