Letaglózó összegért kelt el a világ első tweetje

Jack Dorsey, CEO of Twitter is pictured at the digital fair dmexco in Cologne, Germany, 13 September 2017. Photo: Rolf Vennenbernd/dpa
Ennyit keresnek a leggazdagabbak – galéria
8, Jack Dorsey (Twitter) – 205 ezer dollár, átszámítva 57,2 millió forint
Vágólapra másolva!
A sejthetőnek megfelelően eljótékonykodta az árát a Twitter alapítója.
Vágólapra másolva!

Lezárult az NFT technológiát a köztudatba emelt aukció, a Twitter alapítója durván 2,92 millió amerikai dollárért, azaz 899 millió forint körüli összegért értékesítette a világ első tweetjét. Jack Dorsey a lentebb beágyazott posztot 2006. március 21-én küldte be, és ugyan továbbra is a saját Twitter-csatornáján lesz látható, de technikailag már egy Sina Estavi nevű üzletember tulajdona, aki a Bridge Oracle blokkláncos cég ügyvezetője.

Jack Dorsey Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Rolf Vennenbernd

Estavi rendkívül hálás, hogy képes volt egy jelentős lottónyereménynek felérő összegért megvásárolni a tweetet, reményei szerint idővel rájönnek majd az emberek, hogy a Mona Lisához hasonló műalkotásról van szó. Természetesen számára és a cégének is hatalmas médiafelhajtást generált a tweet megvásárlása, feltehetően ez is benne volt abban, hogy hajlandó volt ennyi adni érte.

A dollármilliárdos Jack Dorsey az elvárhatónak megfelelően jótékonyságra ajánlotta fel a bevételt, már át is utalta BitCoinban az összeget a GiveDirectly szolgáltatás afrikai szegényeket támogató pénztárcájába.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!