Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Komoly elbocsátás a Patreonnál

laptop notebook iroda munka gépelés
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Megelőző csapásnak szánja a közösségi finanszírozóportál.
Vágólapra másolva!

A TechCrunch híradása alapján a projektek helyett alkotók finanszírozására szakosodott Patreon váratlanul leépítette a dolgozóinak körülbelül 13 százalékát, így a jelenlegi áldatlan állapotban körülbelül 30 főnek kell új munkát keresnie.

A kép csak illusztráció Forrás: Andrea Piacquadio / Pexels

A hír hallatán az első feltételezés az, hogy minden bizonnyal elkezdtek apadni a finanszírozott személyeknek adott havi juttatások, és emiatt megszorult maga a Patreon is. Jelenleg egyáltalán nem erről van szó, az elmúlt hetekben nemcsak a szolgáltatáson keresztül bevételhez jutni próbálók száma ugrott meg, de a meglévő alkotók bevételei is jelentősen nőttek.

Márciusban 50 ezren regisztráltak a szolgáltatásba pénzkereseti célból, a meglévő alkotók bevétele pedig átlagosan 60%-kal volt magasabb az előző hónapokhoz képest.

A Patreon szerint a mostani leépítés valójában egy megelőző csapásnak mondható arra az esetre, ha a koronavírus-járvány miatt a következő hetekben-hónapokban jelentős csökkenésnek indulna a donor felhasználók adományozási kedve vagy lehetősége, és ezáltal zuhanni kezdene a bejövő összegekből lecsípett, a körülményektől függően 5-12 százalék jutaléka.

Minden múló nappal egyre többen érzik a saját bőrükön járvány negatív gazdasági hatásait, erre adott most korai reakciót a Patreon, hogy ne kerüljön veszélybe hosszabb távon a működése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről