Működőképes a rajongó által készített csillagkapu

csillagkapu
A tárcsázóval lehet aktiválni a féregjáratot, a kódokat egy Goa'uld táblára 3D-nyomtatta a készítő, még mielőtt neki is meggyűlne a baja a kapu aktiválásával
Vágólapra másolva!
Épphogy csak konkrétan féregjáratot nem lehet nyitni vele.
Vágólapra másolva!

Nem áll távol a sci-fi szériák rajongóitól, hogy kiemelkedő igényességű és komoly tudást igénylő hobbiprojektek segítségével kapcsolódjanak a kedvenc könyveikhez, filmjeikhez, vagy éppen tévésorozataikhoz. Ezúttal Kristian Tysse dekoratív csillagkapuja kapott figyelmet, amellyel ugyan már már október közepén elkészült, azonban eddig nem jutott el a fősodratú médiába a híre.

A csillagkapu és a hozzá tartozó tárcsázó borítását 3D-nyomtatással készítette Tysse, a kinézetüket az SG-1 sorozatban megszokott, tejútrendszerbeli variáns alapján mintázta. A szerkezet lelkét a csillagkapu talapzatába épített Raspberry Pi miniszámítógép adja, a féregjáratot pedig LED-ekkel és végtelen tükör effekttel keltette életre. A tárcsázóban egyedi nyomtatott áramköri lap található.

A járat létrehozásához a sorozatban látott valamelyik kódot kell beütni a tárcsázóeszközön, az ékzárak kódolásakor forog a kapu szimbólumokat tartalmazó gyűrűje, és a vörös fényeket használó zárszerkezetek is működnek. A féregjárat legfeljebb 38 percig marad aktív, közben pedig a megfelelő hangeffektek mellett válogatott idézetek is hallhatóak a tévésorozatból.

A projekt iránt érdeklődők Tysse webhelyén 39 euróért megvásárolhatják dekoratív csillagkapu elkészítéséhez szükséges összes tervrajzot, parancsfájlt és hangfájlt, plusz képgalériát és videókat kapnak a további technikai kérdések tisztázása érdekében. A különleges eszköz- és tudásigénye miatt ez a projekt sajnos nem való mindenkinek, bár aki érdeklődik a 3D-nyomtatás és az elektronika iránt, az sokat tanulhat belőle.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!