Vágólapra másolva!
Még ingyenes programok is találhatóak a húszas toplistában.
Vágólapra másolva!

Érdekes elemzéssel állt elő az informatikai szolgáltatásokat nyújtó Computer Disposals, internetes keresési trendek segítségével fényt derített az Egyesült Királyságban leggyakrabban warezolni kívánt szoftverekre. A TOP 20-as listáját nem meglepő módon az Adobe programjai dominálják, a vállalattól származik a rajta lévő alkalmazások fele, az első három helyet a Photoshop képszerkesztő, az Illustrator grafikai tervezőprogram, továbbá a Premiere Pro videószerkesztő szerezték meg.

A kép csak illusztráció Forrás: shurkin_son/shutterstock.com

Viszont az már meglepetést okozott, hogy a negyedik helyre a WinRAR tömörítőprogram jött be. Ez alapvetően fizetős, azonban a 40 napos próbaidőszak lejárta után semmilyen módon sem próbálja meg korlátozni a további használatát, így nem világos, hogy miért olyan fontos tört verziót szerezni belőle.

Az ötödik helyén lévő Adobe Reader PDF-megjelenítő és a tizenkettedik Kaspersky Security Cloud vírusirtó is érdekesek, hiszen ezek ingyen használható alkalmazások.

A britek által leggyakrabban lekalózkodni kívánt programok a Google keresési trendjei alapján Forrás: Computer Disposals Limited

Végül mókás, hogy a LastPass és a 1Password is felfértek a warezolni kívánt appok toplistájára: ezek szerint végre nő a tudatosság a biztonságos jelszókezelés terén, viszont nem feltétlenül nyerő ötlet ismeretlenek által feltört szoftverekre bízni a kódokat, hiszen titokban adatlopó komponenseket csaphatnak hozzájuk a crackerek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!