Rossz ötlet rendőrségi helikopterbe reptetni a drónt

andrew rene hernandez
Andrew Rene Hernandez
Vágólapra másolva!
Elméletben akár egy évre is börtönbe kerülhet a gondatlan gazdája.
Vágólapra másolva!

Kiváló móka a drónozás, de sajnos egyes reptetőik az elmúlt években nagy visszhangot kapott médiabeszámolók ellenére sem értették meg, hogy írott és íratlan szabályokat egyaránt betartva, felelősségteljesen kell használni a kvadrokoptereket. A Sky News beszámolója alapján a 22 éves Andrew Rene Hernandez most a keményebbik úton tanulja meg a leckét, elméletben akár egy év letöltendő börtönbüntetést is kaphat egy idén szeptemberi incidensért.

Andrew Rene Hernandez Forrás: US Attorney's Office

A Los Angelesben élő fiatal a kora reggeli órákban eresztette szélnek a drónját, miután a rendőrség egy gyógyszertár kirablását követően helikopteres támogatást kért az irányítóközponttól. Állítása szerint csak meg akarta nézni a drónjával, hogy mi a nagy felhajtás a közelében, ám belecsapódott a drónjával az épp megérkezett helikopter orrába, így a pilóta kénytelen volt kényszerleszállást végrehajtani.

A helikopterben csak kisebb sérülések keletkeztek, de az ügy rendkívül komoly: a szakértők szerint ha a rotoroknál ütközött volna Hernandez drónja a rendőrségi géppel, akkor az akár le is zuhanhatott volna. Hernandezt az összetört drónjában talált memóriakártya felvételei alapján azonosította az FBI.

A rengeteg incidens ellenére ez az első eset az USA-ban, hogy valaki ellen gondatlan drónreptetés miatt induljon büntetőeljárás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!