Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nulladik napi sebezhetőséget is javított a Microsoft

windows update
Idén novemberben 112 sérülékenységet javított a termékeiben a Microsoft
Vágólapra másolva!
Összesen 112 sérülékenységet szüntetett meg a termékeiben.
Vágólapra másolva!

Elérhetővé tette a szokásos havi biztonsági javításait a támogatott termékeihez a Microsoft, ezúttal 112 sérülékenységtől szabadult meg a Windowsban, az Office-ban és a társaikban. A javítások a Windows Update frissítőszolgáltatáson keresztül telepíthetőek, ennek a felülete a Gépház alkalmazás Frissítés és biztonság részében érhető el. A legtöbb PC-re automatikusan települnek a most kiadott patchek.

Novemberben 112 sérülékenységet javított a termékeiben a Microsoft Forrás: Origo

A novemberben megszüntetett sérülékenységük közül 17 kapott kritikus besorolást, 93-at fontosnak minősítettek az illetékesek, a marad kettőt pedig moderált veszélyességűnek találták. Az egyik kritikus besorolású gond egy nulladik napi sebezhetőség a Windowsban, azaz már aktív kihasználás alatt áll, a Google Project Zero biztonsági kutatói egy konkrét támadás vizsgálata során bukkantak rá a bűnözők által igénybe vett hibára.

További érdekesség a novemberi hibajavító nappal kapcsolatban, hogy most kapott utoljára biztonsági frissítéseket a Windows 10 October 2018 Update (v1809), így a rendszert használó keveseknek muszáj átállniuk egy újabb főverzióra a biztonságos számítógéphasználat érdekében.

A témánál tartva a legújabb Windows 10 October 2020 Update (20H2) főverzióra máris áttértek számára különösen fontos a mostani frissítések telepítése, hiszen a sérülékenységeken felül a Microsoft egy különösen hosszú listányi bugot is javított az operációs rendszerükben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről