Könnyített az irodisták dolgán a Google Drive

google drive
A Google Drive tárhelyben lévő Office-fájlokra duplán kattintva azok már rögtön a szerkesztőfelületen nyílnak meg
Vágólapra másolva!
Gyorsabbá vált a Microsoft Office fájlok szerkesztésre való megnyitása.
Vágólapra másolva!

Pár nappal ezelőtt jelentős fejlesztést kezdett hullámokban elérhetővé tenni a Drive felhőtárhely személyes és céges verzióiban a Google, hamarosan a .docx, .doc, .ppt, .pptx, .xls, .xlsx és .xlsm kiterjesztésű fájlokra duplán kattintva azok mindenkinél rögtön a szerkesztőfelületen nyílnak meg, nem az előnézetük töltődik be. Az új működési módszer alól csak a jelszóval védett fájlok képeznek kivételt, azok esetében továbbra is az előnézet jön majd be a dupla kattintáskor.

A Google Drive tárhelyben lévő Office-fájlokra duplán kattintva azok már rögtön a szerkesztőfelületen nyílnak meg Forrás: Google

A mostani változtatás elsőre nem tűnik hatalmas jelentőségűnek, azonban a kollégáktól és partnerektől folyamatosan Microsoft Office fájlokat kapók számára jelentős kényelmet biztosít, hogy nem kell pluszban kattintgatniuk az állományok szerkesztési célból való megnyitásához.

Érzésünk szerint sokak számára az is újdonság lehet, hogy egyáltalán lehetőség van a Microsoft Office dokumentumok natív, azaz konvertálás nélküli szerkesztésére a Drive felületén. Ezt a fejlesztést még tavaly áprilisban kezdte általánosan elérhetővé tenni a Google.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!