Megállt a lejtőn a Sony mobilos részlege

sony xperia 5 ii
Sony Xperia 5 II
Vágólapra másolva!
Stagnáló eladásokat és enyhén több bevételt hozott a harmadik negyedév.
Vágólapra másolva!

Végre jó hírekkel szolgált a Sony már fél évtizede zuhanórepülésben lévő mobilos részlege, az idei év harmadik negyedévében megállt a lejtőn. A szeptember utolsó napjával véget ért periódusban körülbelül 600 ezer darab Xperiát sikerült értékesítenie, ami megegyezik az egy évvel ezelőtti azonos időszakban eladott okostelefonjainak számával.

Sony Xperia 5 II Forrás: Sony

A negyedévente több millió mobilt eladó riválisok teljesítményével összehasonlítva persze nem tűnik túl rózsásnak a helyzet, azonban a Sony számára már az is óriási előrelépés, hogy nem csökkentek tovább az eladásai. Szintén kiváló hír, hogy az előző negyedévben bő 759 millió dollár bevételt generált a mobilos divízió, míg egy éve 746 millió dollár jött be az eladásokból.

A Sony szerint ha minden jól megy, akkor a jelenlegi negyedévben veszteség helyett akár még egy kis profitot is termelhet a mobilos részlege, ilyenre már négy éve nem volt példa. A friss hírek pozitív benyomást keltenek a leánycég éppen aktuális stratégiájáról, hosszas szélmalomharcot követően látszólag van remény az Xperiák megmentésére, noha a japán elektronikai óriás számos részvényese már legalább egy éve legszívesebben megszüntette volna a pénznyelő divíziót.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!