Beépített csevegőt kap a Gmail

mobilozás okostelefon smartphone társkeresés társkereső szökőkút park tavasz
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Újabb trükköt tanul a videokonferenciázás után.
Vágólapra másolva!

Váratlan bejelentéssel állt elő a Google, a jövő év elején mindenki számára elérhetővé teszi a jelenleg csak a céges ügyfelek rendelkezésére álló Chat szöveges csevegőszolgáltatását. Ez fogja leváltani a fogyasztói piacon a többség által már teljesen el is feledett, gyakorlatilag élőhalottnak mondható Hangoutsot, az abban lévő adatok pedig átvihetőek lesznek a Chatbe.

A kép csak illusztráció Forrás: Freestocks.org / Pexels

Ami viszont nem meglepő, hogy a Meet videokonferenciázó szolgáltatást követően a vállalat a Chatet is beépíti a Gmail webes felületébe és mobilalkalmazásaiba, azaz a jövőben a Gmail levelezésre, szöveges csevegésre, továbbá videochatelésre is alkalmas lesz. A Meethez hasonlóan a Chat is elérhető marad dedikált mobilappból.

Bekerül a Chat szolgáltatás a Gmailbe, majd 2021-ben leváltja a Hangoutsot a fogyasztói piacon Forrás: Origo

Egyelőre nem világos, hogy a Chat mikor tűnik fel a Gmail böngészős felületén és mobilappjaiban, csak annyi biztos, hogy a Hangoutsot használók átköltöztetése a jövő év első felében veszi majd kezdetét. Egy idei a Chat és a Hangouts egymással párhuzamosan léteznek majd, utána pedig teljesen leáll az utóbbi.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!