Megoldaná a vezeték nélküli fülhallgatók problémáját a Qualcomm

Vágólapra másolva!
Adaptív aktív zajszűrési funkcióval érné el a Qualcomm, hogy a kevésbé kényelmetlen fülhallgatók is jobb hangminőséget biztosítsanak.
Vágólapra másolva!

A Qualcomm szerint a vezeték nélküli fülhallgatók piacán az emberek aktív zajszűrést és kiemelkedő viselési komfortot várnak el. A gond az, hogy az előbbi csak akkor lehetséges, ha a fület lezáró, mélyen a fülbe helyezett kialakítású terméket választunk – az pedig kicsit sem kényelmes. A nyitottabb, kényelmes modellek viszont beengedik a környezeti zajt.

Forrás: nextpit

Minderre, a folyamatos igazgatásra és a túl mélyen a fülbe nyomott fülhallgatókra a Qualcomm megoldása az adaptív aktív zajszűrés. Ez egy funkciófrissítés keretében lesz elérhető a gyártó prémium chipjét használó fejhallgatókra.

Az IFA kiállításon bemutatott technológia a gyártó szerint azért nagyszerű, mert a felhasználó észleli a környezetét, de jó minőségű hangzást is kap egyszerre, mindez pedig a nyitottabb, kényelmesebb fülhallgatókkal is működik. A frissített QCC514X chipre építő fülhallgatók viszont csak jövőre kerülhetnek a boltok polcaira.