Jön az egeres-billentyűzetes játék az iPadbe

apple ipados 14
Apple iPadOS 14
Vágólapra másolva!
Gamereknek szánt fejlesztést is hoz az iPadOS 14.
Vágólapra másolva!

Tegnap este már részletesebben beszámoltunk többek közt az iPad táblagépeken futó iPadOS 14 újdonságairól is, azonban a nagy bejelentések során az időhiány miatt nem esik szó minden egyes fejlesztésről. Most elég gyorsan kiderült egy újdonság a béta formában már tesztelhető rendszerről: lehetővé teszi a játékok számára az egérrel és billentyűzettel történő vezérlést.

Apple iPadOS 14 Forrás: Apple

Ez egy újabb óriási lépés az iPad évek óta tartó számítógépesítése terén, az érintőkijelzős és gamepades irányítás nem minden típusú játék esetében ideális. Persze a funkció komoly dilemma elé állíthatja majd a multiplayer akciójátékok fejlesztőit, például a gyors és precíz irányítást igénylő lövöldözős címek esetében jelentős lehet az egeret és billentyűzetet használók előnye.

A már meglévő tapasztalatok szerint nehéz ügy mindenki számára korrekt megoldást találni az eltérő irányítási módszert használók közti egyensúly megteremtésére, a keresztplatformos multit támogató Fortnite-ban például egy ideje a számítógépesek panaszkodnak arról, hogy túl agresszív a gamepadet használók célzásrásegítése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!