Megújult a DJI népszerű drónja

dji mavic air 2 drón kvadrokopter
DJI Mavic Air 2
Vágólapra másolva!
HyperLapse módban 8K-s videorögzítésre is képes.
Vágólapra másolva!

Két és fél évvel a Mavic Air bemutatása után a kínai DJI leleplezte és előrendelhetővé tette a Mavic Air 2 nevű utódját. A főként vastag pénztárcával rendelkező hobbistáknak szánt termék érdemi előrelépés az elődjéhez képest, a 48 MP-es kamerájával HyperLapse módban akár 8K-s videó is rögzíthető, míg 4K módban 60 képkockás, Full HD módban pedig akár 240 képkockás sebességre is képes. A HDR-es videofelvételt is támogatja, ezt aktiválva 4K módban 30 a maximum képkockasebesség.

DJI Mavic Air 2 Forrás: DJI

A Mavic Air 2 az ütközések elkerülése érdekében elől és hátul is rendelkezik akadályérzékelésre szánt szenzorokkal, alul pedig extra fényforrásokat kapott a sötétben való biztonságos landolás segítése céljából. Az automatikus objektumkövetési módja is fejlődött, hatékonyabban képes „rátapadni" a beállított tárgyakra vagy személyekre a kvadrokopter.

DJI Mavic Air 2 Forrás: DJI

Az elődjéhez képest a drón kissé nagyobb és nehezebb, azonban 21 helyett már 34 perces repülési időre képes, és a távirányítója is reszeléseket kapott, vaskosabb lett, nem lóg ki belőle antenna. A bölcsőjébe okostelefont helyezve elvileg akár 10 km távolságból is nézhető valós időben a drón kamerájának képe.

A május közepén piacra kerülő DJI Mavic Air 2 már hazánkban is előrendelhető, a normál kiadása 299 990 forintba, míg az extra tartozékokkal ellátott Fly More Combo kiszerelése 379 990 forintba kerül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!