Kütyüarzenállal támad a Samsung

samsung galaxy watch active galaxy fit e galaxy buds
Vágólapra másolva!
A következő hetekben okosórát, fitneszkarkötőket, vezeték nélküli fülest dob piacra a cég.
Vágólapra másolva!

Elképesztően sűrű volt a Samsung szerda esti sajtóeseménye, a négy tagból álló Galaxy S10-kollekció és a Galaxy Fold mellett a vállalatnak még négy viselhető eszköz bemutatására is jutott ideje. Ezek mindegyike kapható lesz Magyarországon, modelltől függően március vége és május között válnak elérhetővé.

Forrás: Samsung

Samsung Galaxy Watch Active
A stílusos okosórák iránt érdeklődők számára lehet érdekes a teljesen újratervezett formatervű Galaxy Watch Active. A nevéből sejthetően elsősorban az aktív életmódot folytatóknak szánja a gyártó, azonban még elég stílusos ahhoz, hogy a külsőségekre sokat adók is nyugodtan viselhessék mindennapi karóraként.

Samsung Galaxy Watch Active Forrás: Samsung

Okossága ellenére az óra tolerálható 10,5 mm vastagságú, 40 milliméteres kialakítású. A kör alakú AMOLED kijelzője 1,1 hüvelykes és 360×360 pixeles, a meghajtásáról az Exynos 9110 rendszerlapka gondoskodik, 768 MB memória és 4 GB beépített háttértár mellett. A szokásos Bluetooth és WiFi mellett saját GPS-vevővel is rendelkezik, a 230 mAh-es akkuja pedig vezeték nélkül tölthető. Tizen 4.0 szoftver fut az okosórán, Android és iOS rendszerű mobilokkal is kompatibilis.

A termék érdekesebb tulajdonságai közül kiemelhető, hogy 50 méterig vízálló, van benne vérnyomásmérő szenzor, képes monitorozni a viselő stresszszintjét, továbbá 39 mozgásformát ismer fel és naplóz.

Magyarországon várhatóan március végétől lesz kapható, 79 990 forintos ajánlott fogyasztói áron.

Samsung Galaxy Fit / Fit e
Továbbra is felettébb drága dolog az okosóra, azonban nagyon hasonló terméket töredékáron is vehetnek majd az érdeklődők a Samsungtól. Az új Galaxy Fit okoskarkötők szintén 50 méterig vízállóak, napokig bírják egyetlen töltéssel, és rendkívül könnyűek. A Samsung sokakat megmosolyogtató hasonlattal állt elő: a Galaxy Fit körülbelül olyan nehéz, mint egy eper, konkrétan 24 grammos. A kisebbik Galaxy Fit e ennél is könnyebb, csupán 15 grammot nyom.

Samsung Galaxy Fit / Fit e Forrás: Samsung

A két modell között csak néhány különbség van. A Fitbe 0,95 hüvelykes és 120×240 pixeles AMOLED megjelenítő került, míg a Fit e modellben 0,74 hüvelykes és 64×128 képpontos PMOLED dolgozik.

Emellett a drágábbik modell vezeték nélkül tölthető, kissé nagyobb kapacitású az akkuja, és giroszkóp is található benne.

Mindkét eszköz kilencvenféle testmozgástípust tud figyelni, és pulzusmérővel is rendelkeznek. Itthon májusban kerülnek majd piacra, a Galaxy Fit 29 990 forintba, míg a Galaxy Fit e 12 990 forintba kerül majd.

Galaxy Buds
Az okosóra és fitneszkarkötők mellett a Samsung tegnap este bemutatta a következő generációs, ténylegesen vezeték nélküli fülhallgatóját is. A Galaxy Buds fülesek darabja 5,6 grammot nyom, az 58 milliamperes akkujuk pedig olyan 6 órányi zenehallgatást tesz lehetővé. A gyári tokjukba betéve vezeték nélkül tölthetőek, a tokkal két alkalommal lehet teljesen feltölteni a füleseket, mire a tokban lévő akku is töltésre szorulna.

Samsung Galaxy Buds Forrás: Samsung

Az AKG által hangolt fülhallgatók persze beépített mikrofonokkal is rendelkeznek, így headsetként is használhatóak. A viselőik igény szerint bekapcsolhatják, hogy biztonsági okból és nem zavaró mértékben beszűrődjön némi környezeti zaj a zenébe, ami akár életmentő is lehet a sportolás közbeni használatkor.

A Galaxy Buds március végén érkezik majd meg a hazai boltok polcaira, 48 990 forintos ajánlott áron.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!