Saját hitelkártyát adhat ki az Apple

Woman is shopping online with laptop Wireless Technology Computer Consumerism Businesswoman Young Women Women Females Ordering Electronic Banking Banking Surfing the Net Home Shopping Paying E-commerce Electronics Store Credit Card Purchase Currency Young
Young woman shopping with credit card and laptop computer
Vágólapra másolva!
Jutalékot kaphat a kártyával végrehajtott tranzakciók után.
Vágólapra másolva!

Meghökkentő értesüléssel állt elő a The Wall Street Journal, a kiadvány információi szerint a Goldman Sachs segítségével saját márkás hitelkártyát bocsáthat ki az Apple. A kártya tesztpéldányait a következő hetekben kaphatják majd meg az Apple egyes alkalmazottai, az általános elérhetővé válása pedig az idei év második felében esedékes, elsőként az USA-ban.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Poike/Poike

Az informátorok szerint a hitelkártyát az különböztetheti meg a rivális megoldásoktól, hogy a hozzá készített iPhone-os alkalmazással az ügyfelek pénzköltési célokat állíthatnak majd be, követhetik a vásárlásaik után járó jutalmakat, és persze kezelhetik az egyenlegüket. Állítólag a kártyához csatlakozó reklámkampány fő üzenete az lesz, hogy ezzel a kártyával az ügyfelek jobban átláthatják és kezelhetik a költéseiket.

A beszámoló szerint a kártya egy MasterCard lesz, az Apple pedig minden egyes tranzakció után jutalékot kap majd.

Ez a jutalék nagyban segítheti a céget abban, hogy a szolgáltatási üzletága elérhesse jövőre az 50 milliárd dolláros árbevételi célkitűzést.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!