A Firefox is szól majd az adatlopásokról

mozilla firefox 67
A Firefox 67 már magától szólhat a régebben feltört webhelyek adatlopási incidenseiről
Vágólapra másolva!
Nemrég érkezett egy hasonló kiegészítő a Chrome-hoz.
Vágólapra másolva!

A Biztonságos Internet Nap apropóján a Google elérhetővé tett egy hivatalos kiegészítőt a Chrome számítógépes változatához, amely a korábban feltört webhelyek meglátogatásakor értesíti a netezőket a múltbéli adatlopásos incidensekről. Emellett ideális esetben azt is képes megállapítani, hogy az adatlopások során konkrétan kiszivárogtak-e a felhasználói neveik és jelszavaik.

A Firefox 67 már magától szólhat a régebben feltört webhelyek adatlopási incidenseiről Forrás: Ghacks

A Firefox egy picivel előrébb jár az efféle proaktív védelem tekintetében, a Firefox Monitor szolgáltatáson keresztül már hónapok óta ajánlgatja a felhasználóknak, hogy ellenőrizzék az ismert adatlopásokban való érintettségüket. Emellett jövőbeli értesítő e-maileket is kérhetnek, hogy minél gyorsabban tudomás szerezzenek a fiókjaikat érintett incidensekről. A szolgáltatás egyébként az évek óta elérhető Have I been Pwned? átcímkézett változata, nem a Mozilla teljesen saját fejlesztése.

Most a Ghacks jóvoltából kiderült, hogy a várhatóan május 14-én érkező Firefox 67 gyárilag beépítve megkapja majd a Google Chrome említett kiegészítője által nyújtott értesítési funkciót is, azaz

alapjáraton képes lesz szólni az adatlopásos hackelésekről a webhelyek betöltésekor.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!