Prémiumtablettel állt elő a Samsung

samsung galaxy tab s5e tablet táblagép
Samsung Galaxy Tab S5e
Vágólapra másolva!
Az új Galaxy Tab a világ legvékonyabb és legkönnyebb androidos modellje.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években látványosan hanyagolni kezdték az egykoron fölényesen PC-gyilkosnak kikiáltott táblagépeket az androidos gyártók, nagyon kevés közismert cég hajlandó ímmel-ámmal, de azért még támogatni a termékkategóriát. A Samsung pénteken teljesen váratlanul bejelentett egy új modellt, ráadásul láthatóan komoly erőforrásokat fordított a Galaxy Tab S5e megtervezésébe, ez a fajta igyekezet manapság nem magától értetődő a piacon.

Samsung Galaxy Tab S5e Forrás: Samsung

A Samsung szerint az új terméke minden idők legkönnyebb és legvékonyabb androidos táblagépe: a papíron 14,5 órányi üzemidőt kínáló, 7040 milliamperes akkuja ellenére

csupán 400 grammot nyom és 5,5 milliméter vastag.

Pedig még csak nem is mini méretű, a Super AMOLED érintőkijelzője 10,5 hüvelykes és 2560×1600 pixeles.

A Galaxy Tab S5e fém készülékháza alatt a középkategóriás Qualcomm Snapdragon 670 rendszerlapka bújik meg, 4 GB memória és 64 GB bővíthető háttértár áll a vásárlók rendelkezésére, pontosabban itthon hivatalosan nem lesz kapható a 6 / 128 GB konfigurációja. Audio Jack hangkimenet nincs rajta, de talán némi vigaszul szolgálhat, hogy rögtön négy darab AKG hangszóró kapott.

A tablet további érdekesebb specifikációi: USB-C, Bluetooth 5.0, WiFi ac, opcionális LTE, 8 MP-es előlapi kamera, 13 MP-es hátlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, gyorstölthető akku, Android 9 Pie rendszer.

Hazánkban április elejétől lesz kapható a Samsung trendi táblagépe, a WiFi-s változatának 149 990 forint, míg az LTE modemmel is ellátott kiadásának 169 990 forint az ajánlott fogyasztói ára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!