Nem fecsegi ki a jelszót a WiFi-portás

ten one design wifi porter nfc
WiFi Porter
Vágólapra másolva!
NFC és QR-kód segítségével csatlakoztathatóak fel vele a vendégek a hálózatra.
Vágólapra másolva!

Már a kezdetek óta problémát jelent az otthoni felhasználók és a cégek számára a vendégeik WiFire való felcsatlakoztatása. Az otthoni hálózatok esetén a többség nem szeretné kiadni a jelszavát, a problémát a WPS szabvánnyal próbálták megoldani a routerek gyártói. Ideális esetben a vendégek csak elindítják a mobiljuk WiFi-menüjében a WPS beállítása funkciót, majd a routeren lévő gomb megnyomása után a készülékük máris fellép a hálózatra.

WiFi Porter Forrás: Ten One Design

Ez a megoldás az otthoni felhasználóknak megfelel, de a cégeknél már nem mindig praktikus, például az olyan vendéglátó helyekre gondolunk, amely csak a vendégeinek szeretne ingyenes netelérést biztosítani. Az ilyen cégek jobb híján kikapcsolják a jelszókérést, cserébe viszont a routerük hatótávolságán belül bárki fel tud csatlakozni a hálózatukra.

A Ten One Design most előállt egy olyan megoldással, amely az otthoni és a céges felhasználóknak egyaránt kényelmes megoldást jelenthet a vendégek felcsatlakoztatásával kapcsolatos nyűgökre.

A WiFi Porter egy áramforrást nem igénylő kütyü, amelyhez csak hozzá kell érinteni az NFC-képes mobilokat, mire azok azonnal fel tudnak kapcsolódni a tulajdonos által beállított WiFire.

Emellett a mobilos beállítóappjával QR-kódot is nyomtathatnak a vevők, így az NFC-t nem támogató telefonokkal rendelkezők is képesek felcsatlakoztatni az eszközeiket a vezeték nélküli hálózatra, csak be kell olvastatniuk a kódot.

WiFi Porter Forrás: Ten One Design

A WiFi Porter napokon belül elérhetővé válik az Egyesült Államokban, a normál kiadása 40 dollárba, olyan nettó 11 ezer forintba kerül majd. Nem világos, hogy a kütyü mikor bukkanhat fel Európában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!