Peticionálni lehet majd a Facebookon

Mark Zuckerberg meghallgatása, adatszivárogtatás
Facebook founder and CEO Mark Zuckerberg arrives to testify following a break during a Senate Commerce, Science and Transportation Committee and Senate Judiciary Committee joint hearing about Facebook on Capitol Hill in Washington, DC, April 10, 2018. Facebook chief Mark Zuckerberg apologized to US lawmakers Tuesday for the leak of personal data on tens of millions of users as he faced a day of reckoning before a Congress mulling regulation of the global social media giant.In his first-ever US congressional appearance, the Facebook founder and chief executive sought to quell the storm over privacy and security lapses at the social network that have angered lawmakers and Facebook's two billion users. / AFP PHOTO / SAUL LOEB
Vágólapra másolva!
Politikusok és hivatalok lehetnek az elégedetlenkedés címzettjei.
Vágólapra másolva!

A héten megkapja az idei első újdonságát a Facebook, az elsőként csak az Egyesült Államokban elérhetővé váló Community Actions („Közösségi fellépések") keretében a facebookozók petíciókat küldhetnek majd a helyi politikusoknak, hivataloknak, kormányszerveknek. Cégeknek és magánszemélyeknek nem lehet majd petíciókat benyújtani, így például a Facebook és a hangos szomszéd sem kaphat beadványokat a rendszeren keresztül.

Forrás: AFP/Saul Loeb

A funkció egyszerűen működik: a felháborodott felhasználók a petíció megszövegezése után becímkézhetik az ügyben illetékesnek vélt hivatalos személyeket és szervezeteket, majd a petíció élesítése után a többi facebookozó csatlakozhat a beadványhoz, hozzászólást hagyhat alatta.

Emellett a petíció létrehozója klasszikus tüntetéseket és adománygyűjtő akciókat is szervezhet a petíció oldalán keresztül.

Elsősorban praktikus okokból persze lesznek limitációk, például Donald Trump elnököt és Mike Pence alelnököt már az első pillanattól fogva sem lehet majd közvetlenül megjelölni a petíciók címzettjeiként.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!