Hamarosan jön a GeForce GTX 1160 Ti

nvidia geforce gtx 1060 videokártya
NVIDIA GeForce GTX 1060
Vágólapra másolva!
Lassan elfogynak az elődjéből felhalmozott készletek.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapokban bemutatott és piacra dobott, valós idejű sugárkövetésre képes négy GeForce RTX videokártyával az NVIDIA várhatóan úgy két évre megoldotta, hogy minimum kompetitív maradjon a felső kategóriás grafikus vezérlők piacán. A cég következő prioritása a középkategóriás kínálatának megújítása, a hírek szerint elsőként a GeForce GTX 1160 Ti modellt fogja leleplezni.

NVIDIA GeForce GTX 1060 Forrás: NVIDIA

A várhatóan 250 dollár körüli videokártya nevéből nem feltétlenül egyértelmű, de a Pascal helyett ez már a GeForce RTX-ekben is található Turing grafikus architektúrát használja. Viszont a költségek lefaragása érdekében a GPU-ja nem tartalmazza azokat az extra feldolgozókat, amelyekkel az NVIDIA megvalósította a valós idejű sugárkövetést, így értelemszerűen a kártya nem is támogatja a technológiát.

A források szerint a GeForce GTX 1160 Ti 1536 darab CUDA-maggal és 6 GB GDDR6 memóriával rendelkezik, így számottevően gyorsabb lesz a közvetlen elődjénél, a szintén 6 gigabájtos GTX 1060-nál.

Sajnos a videokártya bejelentésének várható időpontja nem ismert, de az NVIDIA vezérigazgatója nemrég megerősítette a VentureBeatnek, hogy már a végüket járják a GeForce GTX 1060-ból felhalmozott raktárkészletek, így biztosan nem kell sokat várni a GTX 1160 Ti bemutatására.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!