Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Bezavarhat a gyártóknak az NVIDIA RTX Studio programja

Vágólapra másolva!
A régóta piacon lévő HP ZBook, Dell Precision és Lenovo ThinkPad P szériák szenvedhetnek a jövőben.
Vágólapra másolva!

Az NVIDIA a Computexen mutatta be az RTX Studio programját, a Notebookcheck pedig felhívta rá a figyelmet, hogy ez több PC-s gyártó számára is problémákat okozhat.

Aki ugyanis mobil munkaállomást akart Quadro vagy FirePro grafikával, az eddig HP ZBook, Lenovo ThinkPad P vagy Dell Precision szériás gépet vásárolt. A munkaállomások piacát gyakorlatilag ezek a laptopok tették ki, apró kivételekkel.

Forrás: NVIDIA

Mindez változik, ugyanis az NVIDIA programja lehetővé teszi minden ismert gyártónak, hogy a lapos és trendi laptopokba is mobilos Quadro kártyát építsen. Kínál már ilyen például az ASUS ZenBook Pro, a Gigabyte Aero 15 vagy az Alienware m15, Razer Blade széria is. Tehát a munkaállomást vásárlók előtt jóval nagyobb lett a választék, és már könnyebb, jobban hordozható alternatívák is vannak, amelyek még dizájnban is vonzóbbak.

Mindennek a levét a korábban említett, professzionális szériák eladásai ihatják meg, főleg a professzionális vásárlók körében, akik ugyancsak áttérnének a modern kialakításokra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről