Búcsúzik a 32 bittől a LibreOffice

libreoffice irodai programcsomag office
LibreOffice 6.2, kis méretűre állított Sifr ikontémával
Vágólapra másolva!
A jövőben már csak 64 bites kiadásban lesz elérhető.
Vágólapra másolva!

A héten nagy csendben megjelent az ingyenes és multiplatform LibreOffice irodai programcsomag 6.2-es kiadása. Az új változat rengeteg hibajavítást tartalmaz, továbbá gyárilag bekapcsolták benne a Microsoft Office alapján kitalált szalagos kezelőfelületet, erre a Nézet→ Felhasználói felület menüben válthatnák át a felhasználók.

LibreOffice 6.2, kis méretűre állított Sifr ikontémával Forrás: Origo

A talán legérdekesebb újdonság mindezek ellenére az, hogy ez az utolsó 32 bites változatban is elérhetővé vált LibreOffice, a jövőbeli kiadások csak 64 bites operációs rendszereken lesznek futtathatóak. Ez jó eséllyel nagyon keveseknek fog problémát okozni, hiszen az elmúlt jó tíz évben újonnan vásárolt laptopok és asztali számítógépek szinte garantáltan 64 bites processzorral rendelkeznek.

Viszont gondot jelenthet, ha ettől függetlenül 32 bites Windows vagy Linux fut rajtuk.

A Linux esetében nincs nagy gond, egyszerűen csak át kell állítani a számítógépet egy 64 bites disztribúció használatára. Viszont a Windows már problémás: újra kellene licencelni a PC-re egy 64 bites kiadást, a régi eszközök esetében ez túlságosan költséges lehet a hardver értékéhez képest.

A LibreOffice 6.2 a hivatalos webhely mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!