Gamereknek szóló bejelentésre készül a Google

assassins creed odyssey videojáték
Assassin's Creed Odyssey
Vágólapra másolva!
Minden bizonnyal a játékstreamelő szolgáltatásával lesz kapcsolatos.
Vágólapra másolva!

Sokakat meglepett a tavalyi év végén a Google, a vállalat bejelentette az internetes játékstreamelők piacára való belépési szándékát, riválist szeretne állítani például a PlayStation Now és a GeForce Now szolgáltatásoknak. Ezek lényege, hogy a játékok távoli szervereken futnak, a játékosok által használt PC-k vagy kütyük pedig csak a képüket és a hangjukat kapják meg. Annyi dolguk van az internetes videofolyam lejátszásán túl, hogy továbbítaniuk kell a játék irányítására használt vezérlőeszközök (pl.: egér, billentyűzet, gamepad) jelét a szervernek.

Assassin's Creed Odyssey Forrás: Ubisoft

Az eredeti bejelentés során a Google még nem állt készen arra, hogy konkrét részleteket közöljön a jövőbeli szolgáltatásáról: azért beszélt a Project Streamről, mert önkéntes tesztelőket kívánt toborozni a háttértechnológiájának a stressztesztelésére. Ez a limitált férőhelyes, három hónapos próbakör csak az USA területén tartózkodók számára volt elérhető, a január második felében befejeződött programba bejutottak ingyen játszhattak az Assassin's Creed Odyssey-vel.

Ezt a kedvcsinálót csatolta a sajtómeghívójához a Google Forrás: Google

A jelek szerint a közeli jövőben kiderül majd, hogy mi lesz a Project Stream jövője, március 19-én a Google illetékesei a Game Developers Conference-en valamiféle nagy bejelentésre készülnek. A cég persze nem hajlandó részleteket elárulni az előadás témájáról, csak a fentebb látható kedvcsináló GIF-et mellékelte a sajtómeghívó mellé.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!