Nem szúr ki a blokkolókkal a Chrome

google chrome macbook air laptop notebook
Google Chrome
Vágólapra másolva!
Kerülőúton a kecske és a káposzta is megmaradhat.
Vágólapra másolva!

Január második felében nagy médiavisszhangot váltott ki, hogy a nem túlságosan távoli jövőben a Google Chrome fejlesztői számos módosítást kívánnak bevezetni a böngésző bővítményei által használható programozási felületekben. A változtatásoknak két fő céljuk van: az illetékesek egyrészt növelnék a netezők adatbiztonságát, másrészt pedig elejét vennék annak, hogy a beépülők durván lelassítsák a böngésző működését.

Google Chrome Forrás: Caio Resende / Pexels

A javasolt változtatások közül néhány sajnos nem nyerte el egyes fejlesztők és felhasználók tetszését, hiszen ezek lehetetlenné tették volna a trükkösen működő reklámblokkolók működését, továbbá limitálták volna a klasszikus, pusztán szűrőlistákat használók hatékonyságát.

Mostanra kiderült, hogy a fejlesztők szerencsére tényleg komolyan gondolták, hogy kíváncsiak a tisztelt publikum véleményére a változtatások kapcsán. A reklámblokkolós sirámokra válaszul mostanra több olyan elképzeléssel is előálltak, amelyeknek köszönhetően működőképesek maradhatnak a blokkolók, miközben kevésbé lassíthatják a Chrome működését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!