Olcsó kettéhajtható mobilt dobott piacra Roberto Escobar

escobar fold 1 okostelefon
Escobar Fold 1
Vágólapra másolva!
Szó szerint fehérneműs nőkkel reklámozza az aranyszínű készüléket.
Vágólapra másolva!

Ritkán szoktunk percekig tanácstalanul gondolkodni az új okostelefonok bejelentésekor, azonban Pablo Escobar drogbáró testvére minden képzeletünket felülmúlta. A Digital Trends beszámolója alapján Roberto Escobar egyelőre százezer darabos limitált mennyiségben piacra dobott a saját „márkaneve" alatt egy kettéhajtható kijelzőjű okostelefont, a 128 gigabájtos háttértárral szerelt változata csak 349 dollárba, míg az 512 gigabájtos kiadása 499 dollárba kerül.

Escobar Fold 1 Forrás: Escobar Inc.

Az Escobar Fold 1 névre hallgató készülék a Royole Flexpai modernizált változatának tűnik, ez volt az első kettéhajtható mobil a piacon, a Samsung Galaxy Fold bejelentése előtt már bemutatta a kínai tervezőcége. Nagy sikert nem aratott, hiszen meglehetősen kezdetlegesnek és kiforratlannak bizonyult, ám az Escobar által felkarolt verziója feltehetően már jobb. A drogbáró testvére a készülék reklámkampányának a sikerét sem bízta a véletlenre: fehérneműre vetkőzött nőkkel reklámozza az okostelefont, a lenti videót nem minden munkahelyen lehet jó ötlet megtekinteni.

Ha mindez nem lenne elég bizarr, akkor Escobar január elején 30 milliárd dolláros pert kíván indítani az Apple ellen, mivel állítása szerint az „hitvány" és túlárazott telefonokkal megkopasztja a népet. Emiatt kénytelen a vásárlók jogainak a védelmére kelni, és máris elköltött 1 millió dollárt ügyvédi költségben arra, hogy a bíróságon keresztül visszaadassa a vásárlóknak az Apple „illegális profitjának" egy részét.

Őszintén nem tudjuk, hogy mit reagáljunk minderre, de elvileg nem egy ordas átverésről van szó.

Íme az Escobar Fold 1 specifikációi:

  • 7,8"-es AMOLED kettéhajtható kijelző, 1920×1444 pixel
  • Qualcomm Snapdragon 855 lapkakészlet
  • 6 / 8 GB memória, 128 / 512 GB háttértár, microSD foglalat
  • 16MP f/1.8 + 20MP f/1.8 kamerák, optikai képstabilizáció
  • 4000 mAh-es akku
  • dupla SIM, 4G LTE, Wi-Fi ac, USB-C
  • Android 9.0

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!