Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ilyen a félmillió forintos macskakerék

hanseo the little cat macskakerék
The Little Cat macskakerék
Vágólapra másolva!
Az áránál már csak az a viccesebb, ha nem érdekli a cicát.
Vágólapra másolva!

A lakásokban tartott macskák jókora része rendkívül keveset mozog, ami természetesen nem tesz jót az egészségüknek, függetlenül attól, hogy konkrétan el is híznak-e a túlságosan kényelmes életmódjuktól. Persze a kutyákhoz hasonlóan a macskákat is lehet pórázon sétáltatni, ami duplán jó cselekedetnek minősül: nem csak hogy sétál végre egy kicsit a cica, de a járókelőket is jobb kedvre deríti majd a látvány.

The Little Cat macskakerék Forrás: Hanseo

A macskák benti megmozgatására egy ideje már lehet a hörcsögkerékkel funkcionális azonos, de persze jóval nagyobb méretű macskakereket kapni. A barkácsolni szeretők akár maguk is készíthetnek egyet, alapvetően egyszerű konstrukcióról van szó, bár sejthetően megvannak a projekt kihívásai.

A dél-koreai Hanseo készített egy felettébb minőségi kereket, az érdeklődők a CES-en is megtekinthetik a cég standjánál. A vállalat hazájában márciusban piacra kerülő The Little Cat közepén egy LED-csík is végigfut, a remények szerint a rajta mozgó fény ragadozó üzemmódba kapcsolja majd a cirmosokat, üldözni kezdik majd a fényt. Emellett a kütyü vásárlói egy mobilappban statisztikákat is nézhetnek arról, hogy miként használja a macskájuk a kereket.

Már ha egyáltalán hajlandó használni a macska a kereket, erre nyilván nem tud garanciát vállalni a gyártó.

A The Little Cat alapvetően szép és jó, azonban teljesen érthetetlen az árképzése: a Hanseo kétmillió dél-koreai wont kér majd érte, ami durván félmillió forintnak felel meg. Nem világos, hogy kinek kívánja ennyi pénzért eladni a terméket, ez az összeg nem hogy az átlagos macskatartók, de még az erős középosztálybeli macskatartók számára is nevetségesen magas.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről