Újra kiadja az úttörő futócipőjét a Puma

puma rs-computer futócipő
86 darabos limitált példányszámban újra kapható lesz a Puma RS-Computer futócipő
Vágólapra másolva!
Az 1986-os termék volt az első számítógépet tartalmazó lábbeli.
Vágólapra másolva!

Történelmet írt 1986-ban a Puma, a vállalat ebben az évben dobta piacra a világ első integrált számítógépével rendelkező futócipőjét. Az RS-Computer technikai szempontból persze felettébb kezdetleges volt, ráadásul elég furán nézett ki a sarokrészénél lévő kitüremkedés miatt, ebbe került be a lépéseket és a megtett távolságot távolságot, a futással töltött időt számon tartó számítógép.

86 darabos limitált példányszámban újra kapható lesz a Puma RS-Computer futócipő Forrás: Puma

A Puma RS-Computer által rögzített adatokat persze csak számítógéppel lehetett kiolvastatni, IBM PC mellett Apple IIe és Commodore 64/128 platformokra készült hozzá szoftver. Az adatok kiolvasásához a cipőt

adatkábellel kellett csatlakoztatni a számítógépekhez.

A Puma holnap visszahozza a cipőt, bár csak egy rendkívül limitált gyűjtői változat erejéig: összesen 86 pár készült a friss verzióból, természetesen számozva.

A cipő számítógépes részét teljesen modernizálta a vállalat, így az új RS-Computer már Bluetooth-on keresztül okostelefonokkal kommunikál, az áramellátásáról pedig egy Li-Po akku gondoskodik.

Ez persze nem oszt vagy szoroz, hiszen gyűjtőknek szánt lábbeliről van szó, feltehetően egyetlen vásárló sem fogja ténylegesen hordani.

A rendkívül limitált mennyiség miatt a cipő csak Berlinben, Tokióban és Londonban lesz kapható, a fontos Puma üzletek mellett egyes KITH áruházak is kapnak belőle. A teljes készlet december 13-án válik elérhetővé, a cipő árát nem közölte a Puma.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!