Kapszulás sörfőző gépet készített az LG

lg homebrew sör sörfőzés automata
LG Homebrew
Vágólapra másolva!
Ötféle sör lesz főzhető az értelmetlennek tűnő eszközzel.
Vágólapra másolva!

Elindult a januári Consumer Electronics Show-ra való felkészülés a gyártók térfelén, megkezdték a kiállításon demózni kívánt újdonságaik előzetes bejelentgetését. Az LG rögtön egy formabontú eszközt leplezett le: a Homebrew egy specifikusan laikusoknak tervezett, kapszulákat használó sörfőző állomás.

LG Homebrew Forrás: LG

A használata végtelenül egyszerűnek tűnik: bele kell tenni a vizet és a sörkapszulát, majd a bekapcsológomb lenyomására elindul a főzés. Minden teljesen automatizáltan történik, a vásárlók egy mobilappban követhetik a főzés állapotát.

A Homebrew kütyüvel tipikusan két hét alatt gyártható le 5 liternyi sör, bár az LG szerint a pontos időtartam függ a sör típusától.

Kísérletezésre látszólag nem kínál lehetőséget a sörfőző automata. Ötféle kapszula lesz hozzá: amerikai IPA, amerikai világos sör, angol barna sör, belga stílusú búzasör és pilseni képezi a kínálatot. A kapszulák természetesen a sörök összes összetevőjét tartalmazzák, így maláta, élesztő, komlóolaj és hasonló hozzávalók vannak bennük.

Egyelőre nem világos, hogy az LG Homebrew mikortól és mennyiért lesz kapható. Ami talán ennél is érdekesebb kérdés, hogy egyáltalán mennyi igény lesz a termékre, hiszen a célközönségét nyilvánvalóan az olyan kézműves sörök iránt érdeklődők képezik, akik nem tudnak vagy kívánnak elmerülni a saját nedű főzésében.

Viszont a kapszulás sör sok mindennek tűnik, de egyedinek és különlegesnek nem: otthon főzendő, ipari sör benyomását kelti.

Még ha jó ízű sörök is készíthetőek az eszközzel, akkor is minden bizonnyal komoly pénzbe kerül majd, plusz érzésünk szerint a kapszulák sem lesznek olcsóak. Emellett a gép nyilván árammal működik, feltehetően számottevő az üzemeltetési költsége.

Masszívan olcsóbbnak és kényelmesebbnek tűnik, ha a sörkedvelők kapszulázás helyett inkább leugranak a boltba egy jó minőségű, ipari sörért.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!