Lefaragja a hátrányát a Microsoft Edge

microsoft surface laptop,windows 10 s,notebook,
Microsoft Surface Laptop
Vágólapra másolva!
Kompatibilissé válik a Google Chrome bővítményeivel.
Vágólapra másolva!

Ugyan a Mozilla nem örül a fejleménynek, de a következő év során a jelenleg csak Windows 10-en használható Microsoft Edge böngésző teljesen megújul a motorházteteje alatt, az illetékesek lecserélik a weblapok megjelenítéséért felelős technológiáját a Google Chrome-ban használtra.

A kép csak illusztráció Forrás: Microsoft

A böngészőmotor leváltásának bejelentésekor azonnal felmerült a kérdés, hogy vajon a lépéssel megszűnik-e a Microsoft Edge egyik legnagyobb hátránya, a bővítmények hiánya. A Microsoft most végre választ adott a nagy talányra: igen,

a tervek szerint a megújult Edge kompatibilis lesz a Google Chrome-hoz készült bővítményekkel.

Egyelőre nem világos, hogy ezeket a bővítményeket hogyan lehet majd telepíteni a böngészőbe, a Microsoft Edge jelenlegi kiadásához készült bővítmények a Microsoft Áruházból installálhatóak. Nincs kizárva, hogy a Chrome-kiegészítők készítőinek fel kell majd tölteniük a beépülőiket az Áruházba, ha azt szeretnék, hogy az Edge-et használók is telepíthessék azokat.

Viszont a következő generációs Edge multiplatformmá válik, Windows 10 mellett Windows 8.1, Windows 7 és macOS alatt is használható lesz. Az utóbbi kettőn nem érhető el a Microsoft Áruház.

A legegyszerűbb megoldás az volna a problémára, ha az Edge-et használók közvetlenül a Google Chrome bővítményboltjából telepíthetnék a kiegészítőket. Nem lenne úttörő a megoldás, a szintén a Chrome technológiájára épülő Opera és Vivaldi böngészők is lehetővé teszik ezt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!