Vicces újítást kapnak az olcsó Galaxyk

samsung galaxy j7 2017
Samsung Galaxy J7 2017
Vágólapra másolva!
Nincs bennük fényérzékelő, de a Samsung kitalált valamit helyette.
Vágólapra másolva!

A belépőkategóriás Samsung Galaxy okostelefonok az árukhoz mérten aránylag korrekt teljesítménnyel és funkcionalitással bírnak, azonban akad egy olyan tulajdonságuk, amin alaposan meglepődnek a vásárlás előtti tesztolvasást kihagyott vásárlók: nem rendelkeznek előlapi fényérzékelő szenzorral, így nem képesek automatikusan állítani a kijelzőjük fényerejét.

Samsung Galaxy J7 2017 Forrás: Samsung

Teljesen érthetetlen, hogy a Samsung miért pont ezt a fityinges szenzort spórolja ki rutinszerűen az olcsó Galaxykból, tudtunkkal más közismert gyártók évek óta még az abszolút legolcsóbb termékeikbe is tesznek fényérzékelőt. Nagyon bosszantó, hogy a tipikusnak mondhatótól eltérő fénykörülmények esetén a mobilozóknak mindig manuálisan kell állítgatniuk a fényerőt,

különben vagy nem látnak semmit a megjelenítőn, vagy elvakítja őket a panel fénye.

A Samsung most nagy csendben előállt egy érdekes megoldással a problémára: a Galaxy J8 a legújabb szoftverfrissítésétől kezdve a telefon feloldásakor csendben készít egy szelfit, a kép alapján megbecsüli a környezeti fény mennyiségét, és az alapján beállítja a megjelenítő fényerejét.

A funkció persze nem menti el a fotókat a telefonok háttértáraira, nem kell majd naponta akár több tucat kéretlen szelfit törölgetniük a tulajdonosaiknak.

A funkció feltehetően a többi még érdemben támogatott Galaxy J mobilra is megérkezik majd, de hírünk írásáig a Samsung nem nyújtott tájékoztatást a témában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!