Új grafikus témát kap a Windows 10

microsoft windows 10
A várhatóan jövő áprilisban érkező Windows 10 óriásfrissítéstől kezdve így nézhet ki alapértelmezetten a rendszer
Vágólapra másolva!
Tényleg világos lesz a jövőben a világos téma.
Vágólapra másolva!

A grafikus téma szempontjából már a kezdetek óta kettősség jellemzi a Windows 10-et, hiszen hiába van alapértelmezetten a világos megjelenés beállítva, a felület jókora része akkor is sötét. Persze a Gépház alkalmazásban lehet változtatni ezen a helyzeten, könnyen és gyorsan testre szabhatóak az operációs rendszer alapvető színei.

A várhatóan jövő áprilisban érkező Windows 10 óriásfrissítéstől kezdve így nézhet ki alapértelmezetten a rendszer Forrás: Microsoft

A Microsoft szerda este új előzetes adott ki a Windows 10 várhatóan jövő áprilisban megjelenő következő óriásfrissítéséből, amely változtatni fog ezen a helyzeten: a világos téma mostantól tényleg világos lesz, búcsúzik a sötét Start menü, Tálca, Műveletközpont és virtuális billentyűzet.

Bónuszként a Microsoft lecserélte a világos téma mellé járó háttérképet is, hiszen a Windows 10 első verziója óta használt nem igazán illeszkedett az új megjelenésbe.

A látványos változtatást nem kedvelők a Gépház alkalmazásban képesek lesznek átváltani a sötét témára, vagy manuálisan sötétebbre szabhatják a Windows 10 kinézetét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!