Az Apple nyakában lohol a Fitbit

Vágólapra másolva!
Az okosórák piacán továbbra is az Apple az úr, de egyre közelebb kerül hozzá a Fitbit.
Vágólapra másolva!

A Counterpoint legutóbbi negyedéves jelentése az okosórák globális piacát vizsgálta, és arra jutott, hogy a szektorban továbbra is az Apple a meghatározó.

Bár az Apple Watch eladásai idén és jövőre is emelkednek majd, az Apple piaci részesedése az elmúlt év során 35 százalékról 30-ra csökkent.

A piac legnagyobb nyertese a Fitbit, amely Amerikában és globálisan is a második legnagyobb. Az okosórák piacán a Fitbit még újonc, de a Versa nagy sikernek örvend, hiszen jól néz ki, tele van szenzorokkal és viszonylag olcsó. A Fitbit ennek hála 6-ról 16 százalékra emelte a piaci részesedését.

Forrás: Ars Technica

Az elemzők szerint a Fitbitnek hamarosan több új modellre és LTE-képes eszközökre is szüksége lesz. Az Apple eladásainak több mint felét mindenesetre a nyugdíjazott Series 1 modell tette ki.

Az akciók hatására a Series 3 kereslete is élénkül, az ünnepek miatt pedig a drágább Series 4 is jól fogyhat az Apple Watch-ból.

A világ harmadik legnagyobb okosóra-gyártója a kínai Imoo, ami a gyerekeknek kedvezne a termékeivel. A Samsung a negyedik, a Gear S3 és a Galaxy Watch iránti kereslet megfelelőnek mutatkozott.