Itt a legújabb NVIDIA GeForce

nvidia geforce gtx 1060 videokártya gpu
NVIDIA GeForce GTX 1060
Vágólapra másolva!
Felturbózta az egyik meglévő gamer modelljét a vállalat.
Vágólapra másolva!

Nagyon úgy tűnik, hogy karácsony előtt még befut néhány erős középkategóriás videokártya. Ha minden igaz, akkor a nagyon közeli jövőben az AMD bejelentheti a Radeon RX 590 modellt, ami egy újabb gyártástechnológiával készülő, és emiatt magasabb órajeleken működtethető Radeon RX 580-nak ígérkezik. Egyelőre nem tűnik túlságosan érdekesnek a termék, de persze megfelelő áron jó vétel lehet, hamarosan mindenre fény derül.

NVIDIA GeForce GTX 1060 Forrás: NVIDIA

További érdekesség, hogy az NVIDIA nagy csendben máris reagált az RX 590-re: heteken belül elérhetővé válhat a 6GB GDDR5 helyett

6GB GDDR5X memóriát használó GeForce GTX 1060.

Ez nem pletyka, a GTX 1060 hivatalos termékoldalának specifikációs táblázatában már látható a termék.

Egyelőre nem világos, hogy a videomemória milyen frekvencián fog működni, a hivatalos webhely szerint a GDDR5X-es kártyák memóriája is 8 GHz-es. Viszont nem feltételezzük, hogy a kártyagyártó partnerek eltekintenek majd a referencia órajel számottevő megemelésétől, így nem lepődnénk meg, ha a legtöbb a boltok polcaira kerülő modell videomemóriája 10 GHz körüli frekvencián ketyegne.

Mindezek után felmerül a kérdés, hogy az NVIDIA vajon mikor kívánja bemutatni a Pascal helyett már Turing architektúrát használó GeForce 2060 / 2050 modelleket? Valószínűtlennek tűnik, hogy kipréselne magából egy ilyen töltelékterméket, ha nem lenne még aránylag távol az új fejlesztésű kártyák megjelenése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!