Visszagyorsul a Windows 10

intel pentium g4560 cpu processzor hyper-threading kaby lake
Intel Pentium G4560
Vágólapra másolva!
A következő kiadás alternatív módon ártalmatlanítja a Spectre v2 sérülékenységet.
Vágólapra másolva!

Ugyan a Microsoft még mindig küzd a Windows 10 October 2018 Update újratesztelésével és másodszori kiadásával, azonban már bőven folyik a munka az operációs rendszer jövő évi első óriásfrissítésén. Egyelőre nem tudni, hogy mik lesznek a jelentős és látható újításai, a Microsoft még nem beszélt ezekről, de máris érkezett egy fantasztikus hír a szoftver kapcsán.

Intel Pentium G4560 Forrás: Computerbase.de

A Windows 10 következő verziójának korai nyilvános előzetesét futtató egyik felhasználó felfedezte, hogy az operációs rendszer alternatív módon teszi lehetetlenné az idén januárban nyilvánosságra került Spectre v2 sebezhetőség kihasználását.

A Retpoline névre keresztelt módszert a Google egyik szoftvermérnöke fejlesztette ki, és a legtöbb esetben említésre méltó teljesítményveszteség nélkül ártalmatlanítja az Intel processzorokon a Spectre v2 biztonsági hibát.

Ez nem mondható el az Intel által kifejlesztett javításról, ami bizonyos körülmények között akár 30 százalékkal is csökkentheti a teljesítményt.

A Retpoline implementálását a Microsoft egyik szoftvermérnöke is megerősítette, állítása szerint a következő Windows 10-ben már alapértelmezetten ez veszi elejét a Spectre v2 kihasználásának, nem pedig az Intel géplassító megoldása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!