Javították a Windows 10 adattörlési hibáját

windows 10 april 2018 update laptop notebook
Windows 10 April 2018 Update
Vágólapra másolva!
A telepítések egy század százalékát érintette a probléma.
Vágólapra másolva!

Az eredeti tervek szerint kedd este kellett volna megkezdődnie a Windows 10 October 2018 Update automatikus terjesztésének, azonban ezt ismeretlen időre elhalasztotta a Microsoft, miután az óriásfrissítést manuálisan telepítők egy része (mint kiderült, egy század százalék) a dokumentumaik elvesztéséről számolt be. Igazság szerint jelenleg manuálisan sem installálható a rendszer, a Microsoft múlt pénteken visszavonta a hivatalos webhelyről a kézi telepítéséhez szükséges szoftvereket.

Forrás: Microsoft

Szerencsére most jó hírrel szolgálhatunk: a Microsoft megoldotta az adattörlési problémát, és ugyan a belső tesztelés során megfelelően működött a javítás, de inkább a patch további nyilvános tesztelése mellett döntött a cég. Ha minden jól megy, akkor pár napon belül újból megkezdődhet Windows 10 idei második óriásfrissítésének a terjesztése, csak épp a végleges telepítőkészlete nem a múlt héten kiadott build 17763.1-es verzió, hanem a javított build 17763.17 lesz.

Az adattörlési problémát egy olyan funkció okozta, aminek a létezéséről valószínűleg a haladó felhasználók döntő többsége sem tud: az érintett rendszereken át lettek helyezve a Dokumentumok, Képek, Videók és Zenék mappák a szokásos helyükről.

Ez már az áprilisi óriásfrissítésnél is gondot okozott, de a mostani helyzethez képest pont fordítva: a frissítési művelet során duplikálva lettek a fájlok a számítógépek háttértárain. Ezt a problémát próbálták megoldani a mostani októberi frissítés telepítőkészletében, ám

a bugos javításnak adatvesztés lehetett a vége.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!